Україна бореться не лише за своє існування, а за майбутнє усієї цивілізації – Віктор Пінчук

10 вересня 2022

Україна в нинішній війні бореться не лише за свою незалежність і за своє існування, а за майбутнє цілої цивілізації, зазначив засновник Ялтинської Європейської Стратегії, бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук на 17-тій Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) «Україна: На захисті нашої спільної свободи», організованої Фондом Віктора Пінчука.

«Україна з її функціонуючою ринковою економікою – є екзистенційною загрозою для “пострадянського динозавра”. Це війна не за територію – це війна, в якій ворог хоче забрати у нас усе – наш суверенітет, нашу державність, наше життя, саме існування. Але цього не станеться! Україна б’ється у цій війні за незалежність і майбутнє цілої цивілізації», – сказав Віктор Пінчук.

Засновник YES подякував західним партнерам України за підтримку та допомогу нашій країні у війні проти агресора і закликав учасників форуму консолідувати свої зусилля заради майбутнього України та цивілізованого світу.

«Дякуємо всім гостям із-за кордону за те, що прибули до України. Приїхати сюди, зустрітися, говорити з українськими героями – нашими солдатами, волонтерами, лікарями – це дуже сміливий вчинок. Ми маємо взяти на себе відповідальність за напрацювання меседжів, які ми донесемо до Вашингтону, Лондону, Парижу – до основних столиць світу, щоб Москва відчула цей результат. Ми маємо генерувати нові ідеї і повинні спробувати заглянути в майбутнє», – зазначив Віктор Пінчук. Він також наголосив, що Україна обов'язково переможе і відновить свій суверенітет в межах міжнародно визнаних кордонів.

«Для мене велика честь допомагати моїй країні захищатися і боронитися. Дуже важливо для нашого покоління – боронити нашу країну», – підсумував він.

Повернутися до списку
Ювал Харарі
Ювал Харарі
Професор, Єврейський університет у Єрусалимі, 16-а Щорічна зустріч YES, 2019
«Наші глобальні проблеми вимагають глобальних рішень.»