ЗСУ самі повинні визначати спосіб звільнення територій, окупованих до 24 лютого – Джейк Салліван

10 вересня 2022

Збройні сили України повинні самостійно визначати, коли і як звільнювати території, окуповані росією у 2014-2015 роках, тобто до вторгнення 24 лютого. Про це заявив Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван  на 17-тій Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) «Україна: На захисті нашої спільної свободи», організованої Фондом Віктора Пінчука.

“ЗСУ мають самі визначати свої завдання та свої дії щодо того, що робити із територіями, окупованими в 2014-2015 рр. Демократично обраний Президент України Зеленський має це визначити, оскільки він відповідальний перед українським народом за цілі цієї війни. Наша ціль, США та союзників, полягає у сприянні досягненню цілей України. Головним інтересом США у цій війні є сприяння відновленню територіальної цінності України, чи то шляхом перемовин, чи на полі бою”, – зазначив Джейк Салліван.

Радник президента США відзначив позитивні наслідки контрнаступу українських військ на Півдні та в Харківській області.

“Цей контрнаступ окрім всього показує, що не можна просто заявити, що росія назавжди заняла окуповані території та навяже їм свій політичний лад. Це важливий сигнал як на військово-тактичному, так і на політично-дипломатичному рівні. І ми підтримаємо зусилля ЗСУ логістикою, постачанням, зброєю, обладнанням”, - наголосив Джейк Салліван.

Повернутися до списку
Віктор Пінчук
Віктор Пінчук
4-та Щорічна зустріч YES, 2007
«Якщо ЄС буде розвиватися, він без України не обійдеться»